Stränder Paris 

Var hittar man Paris stränder?

Var hittar man Paris's bästa stränder?

Även om Paris huvudsakligen inte är någon stranddestination, så finns det flera roliga stränder att välja på, inklusive den konstgjorda strand som placeras mitt i hjärtat av staden varje sommar. Ta en titt på vår guide för att hitta de bästa alternativen för strandnöje under din Parisvistelse.

Paris Plages

Voies Georges Pompidou, Paris 75004; www.paris.fr
Detta unika Parisevenemang ser till att mer än 2000 ton sand läggs på flodbanken vid Seine varje sommar för att skapa en fantastisk stadsstrand mitt i hjärtat av Paris. Däckstolar, en flytande swimmingpool, sportaktiviteter och gratis livekonserter är alla delar av denna fantastiska sommarfestival, som pågår under juli och augusti varje år.

L’Isle-Adam

Île-de-France 95290; www.ville-isle-adam.fr
Denna strand är belägen 32 km från den franska huvudstaden, vilket gör den till den strand som ligger närmast stadskärnan. Denna flodnära strand i Paris tillåter besökare att koppla av i sanden eller simma i floden Oise. En plats där man kan ägna sig åt andra sportaktiviteter som segling, kanot och fiske finns också i området. När du är där ska du se till att besöka den charmiga gallisk-romerska bykärnan, som kom till redan under det första århundradet f.Kr.

Deauville

Deauville 14800; www.deauville.fr
Detta fantastiska strandområde har varit en favoritplats under sommaren för Parisinvånare i generationer. Området har flera förstklassiga hotell plus alla typer av underhållningsalternativ, från simning till äventyrssport till restauranger. Området ligger vid Normandiekusten, bara ett par timmars körväg från centrala Paris.

Nice

Promenade des Anglais, Nice 06000; www.nicetourisme.com
Om du vill kombinera din Parisresa med en fransk strandsemester, varför inte ta en tur till den välkända franska rivieran? Denna kända resortstad erbjuder milslånga stränder längs vattnet, med alla typer av vattensporter. Du kan ta dig till Nice på ett flertal sätt från Paris, däribland, med bil, tåg, buss eller flyg.