Paris shoppingHär hittar du en shoppingguide Paris

Förutom den franska huvudstadens många vackra monument, kulturella höjdpunkter och cafén, så är en annan sak som lockar med Paris dess enorma shoppingutbud. När det kommer till shopping finns allt från gourmetmat till senaste mode till second handmarknader i staden.

För att njuta av det rika utbudet av färskproducerade varor i Paris finns det till exempel många alternativ. Sammanlagt 80 matmarknader finns utspridda över staden och var och en har sin egen specialitet och begränsade öppettider. Les Enfants Rouges (39 Rue de Betagne, Paris 75003) är en av de mest lättillgängliga marknaderna med sex öppetdagar i veckan.

För en rolig eftermiddag med dagdrömmeri medan du letar runt bland de fina sakerna som säljs i större butiker med flera avdelningar, är Boulevard Haussmann gatan att bege sig mot. Galeries Lafayette och Printemps ligger båda på denna gata, och erbjuder en perfekt möjlighet att se mängder av kläder, smycken och heminredning som erbjuds här.

Om du behöver köpa en gåva att ta hem till någon speciell person där hemma, bör du gå till Le Bon Marché (24 Rue de Sevres, Paris 75007). Denna klassiska butik med flera avdelningar ligger i en vacker 1800-talsbyggnad designad av Gustave Eiffell och här hittar man typiska parisiska presenter inom mode, kosmetik, mat, konst och mycket annat.

Loppmarknadsentusiaster kommer definitivt att gilla att titta runt vid Les Puces de Saint-Ouen (Avenue Porte de Clignancourt/Rue des Entrepôts, Paris 75018). lokalbefolkningen känner detta ställe som “Puces”, och den här stora och varierade marknaden har blivit en institution i staden. Öppet lördag till måndag och du kommer att hitta antikviteter, kläder, produkter till hemmet, konstverk och mycket annat.

För att fånga en del av magin som gör Paris till ett sådant hem för mode, bör du besöka Rue de Faubourg Saint Honoré. Överdådiga butiker som tillhör stora namn radar upp sig längs denna fashionabla gata, med världsberömda designers som Dior, Versace, Gaultier och Lacroix.

Om du är mer intresserad av att hitta några riktiga fynd så kan du bege dig ut ur staden med din hyrbil till ett outletcenter. McArthur Glen Troyes (10150 Voie du Bois, Pont de Sainte Marie ; +33 3 25 70 47 10; www.mcarthurglen.fr) är tre shoppingcenter som ligger precis utanför staden Troyes och de här tre bildar tillsammans Frankrikes största outletcenter. Massor av toppmärken har butiker här, inklusive Versace, Hugo Boss, Lacoste och flera andra.