Paris Restauranger och Nattliv 

Restauranger och Nattliv i Paris

Hitta information Restauranger och Nattliv i Paris

Paris är ett riktigt toppenställe när det gäller middagar och nattliv, eftersom alla från matälskare till öldrickare till kulturentusiaster kan hitta något intressant att göra på kvällarna i den franska huvudstaden. För att undvika att bli överväldigad av det stora utbudet av restauranger, barer och andra uteställen som finns här, är det bäst att du planerar dina erfarenheter av nattlivet och måltider i Paris efter distrikt.

Montmartre, är till exempel ett av de mest kända områdena i staden bland den yngre generationen, främst tack vare den fantastiska franska filmen “Amelie”. Om du tyckte om den filmen vill du säkert gå till Café des Deux Moulins (15 rue Lepic, Paris 75018; +33 01 42 54 90 50), där större delen av filmens händelser äger rum. Här kan du äta en måltid eller ta en kopp kaffe medan du tittar dig omkring för att se platserna där olika scener utspelades i filmen.

Caféet ligger bara några minuters gångväg från kända Moulin Rouges (82 Boulevard de Clichy, 75018 Paris; +33 01 53 09 82 82‎; www.moulinrouge.fr), en höjdpunkt när det gäller nattliv, som lockar tusentals turister med sitt unika märke av oanständig vaudeville. Du bör känna till att showerna här är ganska dyra, det går dock att kombinera en champagnemiddag med din biljett till ett specialpris.

En annan berömd aspekt av Paris nattliv som talar till stadens stora kulturella utbud är den livliga barscenen i det latinska kvarteret. En av de största klubbarna där är Barrio Latino (46 Rue de Faubourg Sainte Antoine, Paris 75012; +33 1 55 78 84 75; www.barriolatino.fr). Denna nöjesplats är utspridd över fyra våningar, och här kombineras trendig latinsk inredning, bra musik, exotiska cocktails och utsökt brasiliansk eller argentinsk mat.

I det historiska Maraisdistriktet finns det ett antal riktigt bra restauranger och barer. Chez L’Ami Louis (32 Rue du Vert-Bois, Paris 75003; +33 1 48 87 77 48) är till exempel en klassisk bistro som har förblivit oförändrad sedan 1924 och här vinner man garanterat över dig med sin franska charm. Den tidigare amerikanska presidenten Bill Clinton åt lunch här med den tidigare franska presidenten Jacques Chirac under ett besök i staden. När du har ätit kan du njuta av den klassiska matupplevelsen och ta ett glas vin eller en skiva ost på Le Baromètre (17 Rue Charlot, Paris 75003; +33 1 48 87 04 54), där det finns ett utbud med 20 olika franska viner som oftast kostar under 50 SEK.